Kuvaus
Kuinka käytän:
Gluteenittomassa leivonnassa: Sekoita 1–2 rkl psylliumia litraa kohden lämpimään veteen ja anna turvota noin 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Voit vähentää jauhojen määrää noin viidenneksen alkuperäisestä reseptistä.
Smoothiessa: Lisää 1–2 tl tuomaan täyteläisyyttä juoman rakenteeseen.
Tarkemmat tuotetiedot:
Psyllium on jänönratamon siemenkuorista valmistettua jauhetta. Sitä käytetään etenkin gluteenittomassa leivonnassa, sillä psyllium tuo tarvittavaa leivottavuutta taikinaan. Psyllium imee itseensä runsaasti nestettä muodostaen pehmeää geeliä, jolloin se tuo smoothieen täyteläisyyttä. Psylliumin runsas kuitupitoisuus edistää vatsan hyvinvointia.