Ale!

Ubimax Forte 50 mg Ubikinoni Q10, 60 tabl. (Vitabalans)

15,90 

1 varastossa

Ubikinoni on rasvaliukoinen molekyyli joka on välttämätön aine solujen energiantuotannossa. Ubikinonin tarvetta lisäävät lisäksi voimakas fyysinen rasitus, stressi, tupakointi, sairastelu, kolesterolilääkkeiden (statiinien) käyttö

Kuvaus

Ubikinoni eli Q-10-koentsyymi on rasvaliukoinen molekyyli jota esiintyy kaikissa elimistön soluissa, ja joka on välttämätön aine solujen energiantuotannossa.
Ubikinonin tarvetta lisäävät lisäksi voimakas fyysinen rasitus, stressi, tupakointi, sairastelu, kolesterolilääkkeiden (statiinien) käyttö ja ikääntyminen.

– Ubikinonia tarvitaan energiatuotantoon, joissa energian tarve on suurinta kuten sydämessä, maksassa, aivoissa ja lihaksissa
– Ubikinonin tarvetta lisäävät lisäksi voimakas fyysinen rasitus, stressi, tupakointi, sairastelu, kolesterolilääkkeiden (statiinien) käyttö

Jos soluissa energiantuotto on vajavaista, heijastuu se myös elimen heikompana toimintana, mikä voi tuntua yleisvoinnin väsymyksenä ja uupumuksena.

Kolesterolilääke ja ubikinoni
Kolesterolilääkkeet, statiinit estävät kolesterolin muodostumista maksassa. Samalla ne estävät myös maksan ubikinonin syntyä. Ubikinoni kulkee verenkierrossa LDL-kolesterolissa suojaten sitä hapettumiselta. Päivittäinen ubikinonin saanti nostaa veren ja LDL-kolesterolin ubikinonipitoisuutta (Palomäki A. Multifactorialprevention, lovastatintherapy and ubiquinonesupplementation in coronary heart disease.Väitöskirja 2002).

Tiesitkö, että elimistön ubikinonimäärä alkaa vähetä niin, että 40-vuotiaan ubikinonitaso on vain puolet 20-vuotiaan tasosta ja 75-vuotiaan vain enää kolmannes.

Laktoositon, sokeriton, gluteeniton ja hiivaton.

Suositeltava vuorokausiannostus:
Aikuisille 1-2 tablettia päivässä aterian yhteydessä, niellään veden kanssa.

Huomioitavaa:
Ubikinoni saattaa häiritä varfariinilääkityksen hoitotasapainoa.

Suositeltu vuorokausiannos
(1-2 tabl.) sisältää:
Ubikinonia 50 – 100 mg

Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.