Ale!

Vida Vahva Seleeni 200 µg, 120 tabl.

8,90 

Varasto loppu

Kuvaus

Suomessa kehitetty ja valmistettu ravintolisä päivittäisen seleenin saannin turvaamiseksi. Seleeni suojelee elimistöä oksidatiivisen stressin aiheuttamalta hapettumiselta. Seleeni tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ylläpitäen hyvää vastustuskykyä. Seleeni on tärkeä myös kilpirauhasen normaalille toiminnalle.

 


  • Ravintolisä
  • Solujen suojaksi hapetusstressiä vastaan
  • Ylläpitämään hyvää vastustuskykyä
  • Tukee kilpirauhasen normaalia toimintaa
  • Ihon ja hiusten hyvinvoinnille

Seleeni on monipuolinen hivenaine, jolla on lukuisia tehtäviä elimistössä. Se auttaa suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä eli hapettumiselta. Seleeni tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, ja säätelee kilpirauhasen toimintaa sekä ylläpitää hedelmällisyyttä ja normaalia näkökykyä. Sillä on tärkeä rooli myös hiusten ja ihon hyvinvoinnissa.

Miksi Seleeni on tärkeä?

Seleeni on ihmiselle välttämätön hivenaine ja sen biologinen vaikutus perustuu seleenientsyymin toimintaan. Tämä seleeniä sisältävä entsyymi estää rasvoja härskiintymästä tekemällä vaarattomaksi haitallisia yhdisteitä, peroksideja. Jos elimistössä on liian vähän seleeniä, seleenientsyymin toiminta häiriintyy ja elimistöön alkaa kertyä haitallisia peroksideja. Seleeni suojelee elimistöä vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta, jotka kiihdyttävät elimistömme hapettumista ja vanhenemista.

Seleeni suojaa elimistöä muun muassa raskasmetalleja vastaan, edesauttaa normaalia näkökykyä ja immuunijärjestelmän toimintaa. Seleeni säätelee myös kilpirauhasen toimintaa ja sen osuus kilpirauhasen normaalissa toiminnassa on merkittävä. Useilla kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivillä esiintyykin seleenin puutosta.

Seleeniä on luontaisesti lihassa, kalassa, täysjyväviljassa ja parapähkinöissä, mutta seleenin riittävä saanti on pitkälti riippuvainen seleenin pitoisuudesta maaperässä. Suomen maaperässä seleeniä esiintyy hyvin niukasti. Kuitenkin sanotaan, että suomalaisten seleenin saanti on pääosin turvattu, koska sitä lisätään lannoitteisiin. Tästä huolimatta suomalaiset eivät tunnu saavat seleeniä tarpeeksi.  Viralliset saantisuositukset suosittavat seleeniä 55 µg vuorokaudessa. Turvallisen saannin ylärajana pidetään 300 mikrogrammaa vuorokaudessa.

1 tabletti sisältää Seleeniä 200 µg 364 % päivittäisen saannin vertailuarvosta.

Suomessa kehitetty ja valmistettu.

Ainesosat: Täyteaineet (mikrokiteinen selluloosa, hydroksipropyyliselluloosa, Silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa), L-Seleenimetioniini, Paakkuuntumisenestoaineet (kasviperäisten rasvahappojen magnesiumsuolat, piidioksidi).

Annostus:1 tabletti päivässä. Annostusta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Pakkauskoko: 120 tabl. / 42 g.

Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.