Bio-Folin Foolihappo 400 µg, 180 tabl.

6,95 

Varasto loppu

Hyväksi ennen raskautta ja raskauden aikana. Folaatti edistää raskauden aikaista kudosten kasvua, ja osallistuu solujen jakautumisprosessiin. Raskaana olevien ja raskautta suunnittelevien on huolehdittava riittävästä foolihapon saannista. Foolihappo on vesiliukoinen B-ryhmän vitamiini.

Tuotetunnus (SKU): 101580 Osastot: , , ,

Kuvaus

Bio-Folin on hyväksi ennen raskautta ja raskauden aikana. Folaatti edistää raskauden aikaista kudosten kasvua, ja osallistuu solujen jakautumisprosessiin. Raskaana olevien ja raskautta suunnittelevien on huolehdittava riittävästä foolihapon saannista. Foolihappo on vesiliukoinen B-ryhmän vitamiini, joka auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Foolihappo (folaatti) on vesiliukoinen B-ryhmän vitamiini, joka herkästi tuhoutuu ruuanvalmistuksen aikana.

Foolihappoa tarvitaan proteiinien ja nukleiinihappojen (solun geeniaineksen) muodostuksessa. Se vaikuttaa keskeisesti verenmuodostukseen, solujen jakautumiseen ja aminohappojen aineenvaihduntaan.
Foolihapon puute johtaa huonontuneeseen solujakautumiseen, erityisesti nopeasti jakautuvissa soluissa, ja proteiinien muodostuksen häiriöihin.

Raskaus ja foolihappo;
Uudistettujen ravitsemussuositusten (VRNK 2005) mukaan hedelmällisessä iässä oleville naisille (18-30-v.) sekä raskaana oleville ja imettäville suositus on 400 mikrog/vrk.

Tutkimusten perusteella suomalaisten sekä miesten että naisten foolihapon saanti ei ole suosituksiin nähden riittävää. Erityisesti nuorten aikuisten foolihapon saanti on niukkaa (Ravitsemuskatsaus 2003, KTL).

Riittoisa 180 tabletin pakkaus.

Annostus:
1 tabletti päivässä. Pieni tabletti on helppo niellä.

Vuorokausiannos (1 tabl.) sisältää:
Foolihappo 400 mikrog. (µg) eli folaattia