Kivennäisaineet ja hivenaineet

Kivennäisaineet ovat  elimistöllemme välttämättömiä alkuaineita

Kivennäis- ja hivenaineet ovat mm. ihmisen luuston, lihasten, aineenvaihdunnan ja hermoston kannalta tärkeitä. Monipuolinen ruokavalio ei välttämättä riitä pelkästään kivennäis- ja hivenaineiden lähteeksi, vaan sitä on hyvä täydentää erilaisten lisäravinnevalmisteiden avulla. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman mm. kromi-, kalsium- magnesium-, sinkki-, kalsium- ja rautavalmisteita. Tutustu tuotteisiimme!

Mitä kivennäis- ja hivenaineet ovat?

Ihmiselle välttämättömiä kivennäisaineita on noin 12 ja niiden tehtävänä on pitää huolta kehon yleisestä hyvinvoinnista. Luuston ja hampaiden kannalta tärkeitä rakennusaineita ovat kalsium ja fosfori, kun taas etenkin urheilijoille tärkeä magnesium pitää huolen lihasten ja hermoston normaalista toiminnasta. Kivennäisaineista kalium laajentaa verisuonia, ja siksi mm. sitä sisältävä Bioteekin Teho Antisalt on erinomainen tuki verenpaineen hallintaan.

Kivennäisaineita, joiden päivittäinen tarve on pienempi (alle 100 mg), kutsutaan hivenaineiksi. Hivenaineita ovat rauta, seleeni, sinkki, jodi, kupari, mangaani, kromi, pii ja molybdeeni.

Ota ruokavalion tueksi kivennäis- ja hivenainevalmisteet

Hyviä luonnon kivennäis- ja hivenaineiden lähteitä ovat mm. kasvikset, hedelmät, pähkinät, siemenet, kokojyvävilja- ja maitotuotteet. Mikäli et koe saavasi tarpeeksi yllä mainittuja kivennäis- ja hivenaineita päivittäisestä ruokavaliosta, on suositeltavaa ottaa ne lisäravinteena purkista.

Meiltä löydät monipuolisen valikoiman kivennäis- ja hivenainevalmisteita päivittäiseen käyttöön!