Ale!

Foolihappo 400 µg Vitabalans, 30 tabl.

2,90 

Varasto loppu

Niukka foolihapon saanti lisää veren korkeaa homokysteiinipitoisuutta, jonka katsotaan liittyvän sydän- ja verisuonitautiriskiin. Raskaana olevien ja raskautta suunnittelevien on huolehdittava riittävästä foolihapon saannista. Foolihappo on vesiliukoinen B-ryhmän vitamiini.

 

Kuvaus

Niukka foolihapon saanti lisää veren korkeaa homokysteiinipitoisuutta, jonka katsotaan liittyvän sydän- ja verisuonitautiriskiin. Foolihapon puutosta voivat aiheuttaa myös tietyt lääkkeet, puute näkyy anemiana.

Foolihappo (folaatti) on vesiliukoinen B-ryhmän vitamiini, joka herkästi tuhoutuu ruuanvalmistuksen aikana.

Foolihappoa tarvitaan proteiinien ja nukleiinihappojen (solun geeniaineksen) muodostuksessa. Se vaikuttaa keskeisesti verenmuodostukseen, solujen jakautumiseen ja aminohappojen aineenvaihduntaan.

Foolihapon puute johtaa huonontuneeseen solujakautumiseen, erityisesti nopeasti jakautuvissa soluissa, ja proteiinien muodostuksen häiriöihin.

Tutkimusten perusteella suomalaistenfoolihapon saanti ei ole suosituksiin nähden riittävää. Erityisesti nuorten aikuisten foolihapon saanti on niukkaa (Ravitsemuskatsaus 2003, KTL).

 

Raskaus ja foolihappo

Raskaana olevien ja raskautta suunnittelevien on huolehdittava riittävästä foolihapon saannista, sillä äidin matala foolihapon saanti saattaa lisätä keskenmenojen ja sikiön kehityshäiriöiden riskiä (mm. hermostoputken sulkeutumishäiriö, NTD-vaurio).

Uudistettujen ravitsemussuositusten (VRNK 2005) mukaan hedelmällisessä iässä oleville naisille (18-30-v.) sekä raskaana oleville ja imettäville suositus on 400 mikrog/vrk.

Ei sisällä sokeria, laktoosia, gluteenia, hiivaa, soijaa tai maitoproteiinia.

Annostus:
1 tabletti päivässä.

Vuorokausiannos (1 tabl.) sisältää:
Foolihappo 400 mikrog. (µg)