Bioteekin Omnivegan D-vitamiini 75 mikrogr., 60 kaps.

Vegaaniruokavalion tueksi suunniteltu D-vitamiinilisä. Aurinko on tärkein D-vitamiinin lähde, mutta Suomessa auringonvaloa ei kuitenkaan ole riittävästi saatavilla. D-vitamiinilisää suositellaankin kaikille syksystä kesään.

P.e PVM. 3/2024.

Tuotetunnus (SKU): 100622-1 Osastot: , ,

Kuvaus

SUUNNITELTU VEGAANIRUOKAVALION TUEKSI

D-vitamiini on tärkeää etenkin vastustuskyvylle sekä luuston ja lihasten hyvinvoinnille. Sen riittävä saanti on tärkeää kaiken ikäisille vauvoista ikäihmisiin. Ruoassa D-vitamiinia on melko pieniä määriä, ja sitä lisätään joihinkin elintarvikkeisiin. D-vitamiinin hankalan saatavuuden takia Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee käyttämään D-vitamiinilisiä. Usein D-vitamiini on peräisin lampaan villarasvasta, ja se vaikeuttaa vegaanien D-vitamiinin käyttöä. OmniVegan D-vitamiini -tuotteen D-vitamiini on D3-muotoa ja peräisin jäkälästä. Mukana on auringonkukkalesitiiniä ja -öljyä, jotka takaavat rasvaliukoisen vitamiinin hyvän imeytymisen. Tuote on täysin kasviperäinen ja se on The Vegan Societyn hyväksymä valmiste.
Annostus:
1 kapseli päivässä
Sopivuus erityisruokavalioihin:
Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Gluteeniton, laktoositon, maidoton, soijaton, liivatteeton.
Käyttörajoitukset:
Ei tiedossa. Ravintolisä: Ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville.
Pakkauskoko: 60 kapselia
1 kaps.
D-vitamiini 75 µg (1500 %*)

*osuus vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Auringonkukkalesitiini
Kasvikapseli (stabilointiaineet (modifioitu maissitärkkelys, glyseroli, karrageeni), happamuudensäätöaine (natriumkarbonaatti))
Auringonkukkaöljy
D-vitamiini (jäkälästä)