CoCoVi Chia-siemenet, 350 g

6,90 

Varasto loppu

Chia-siemenet sisältää noin 40 % kasviöljyjä, 20 % proteiinia, runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja.

Tuotetunnus (SKU): 100763 Osastot: ,

Kuvaus

Chia-siemen sisältää noin 40 % arvokkaita kasviöljyjä, noin 20 % proteiinia, runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja, joista varsinkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Chia hidastaa hiilihydraattien (sokereiden) imeytymistä ja saa meidät siksi tuntemaan olomme kylläiseksi.

Chia-siemeniä voisi kuvata ”paremmaksi pellavansiemeneksi”, sen samankaltaisten geeliintyvien ja suolistoa hellivien ominaisuuksien, mutta pellavaa korkeampien ravintoarvojen vuoksi. Sinun ei myöskään tarvitse murskata chia-siemeniä kuten pellavansiemeniä, jotta ne imeytyisivät hyvin kehoosi. Chia imee itseensä 9 kertaisen määrän nestettä ja geeliintyy nopeasti (jopa viidessä minuutissa)!

Tiesitkö, että Chia-siemenet sisältävät runsaasti arvokkaita omega-3 rasvahappoja ja E-vitamiinia. Nämä super-siemenet sisältävät kaksi kertaa enemmän proteiinia kuin mikään muu jyvä tai siemen.
Mayojen kielessä sana ”chia”, tarkoittaa voimistaa ja näitä siemeniä syötettiin varsinkin juoksijoille, jotka huomasivat kykenevänsä juoksemaan näiden pienten siementen voimalla koko päivän.

100 % Chia-siemeniä.

CoCoVi Chia-siemenet ovat puhtaasti viljeltyjä, erittäin ravintorikkaita siemeniä, jotka sisältävät runsaasti omega-3 ja omega-6 rasvahappoja, proteiinia, kuituja, vitamiineja sekä antioksidantteja.

Suositeltu annostus:
2 – 6 rkl päivässä. Voidaan myös halutessaan murskata ruoan joukkoon.

Käyttö:
Lisää puuron, jogurtin, viilin tai pirtelön joukkoon sellaisenaan. Parhaan vaikutuksen saat liottamalla siemeniä vedessä (5-30min), niin että saat geelimäistä chia-hyytelöä. Voit käyttää tätä hyytelöä pirtelöidesi joukkoon tai syödä sellaisenaan. Geeli säilyy hyvänä 2 viikkoa.

Ravintoarvo (per 100 g):
Energiaa 524 kcal
Proteiinia 21 g
Rasvat 31,4 g, josta
– Omega-6 5,9 g
– Omega-3 20,3 g
Kolesteroli 0 g
Hiilihydraatit 37,5 g
Ravintokuidut 33,5 g
E-vitamiini 29 g