Ale!

Valioravinto Rikas Oluthiivahiutale, 110 g

5,90 

Varasto loppu

Oluthiivahiutaleilla on helppo lisätä B-vitamiinien saantia. Ne ovat lisäksi hyvä proteiinien ja sinkin lähde. Hiivan hellä kuivaus ja inaktivointi säilyttävät ravintoarvon mahdollisimman rikkaana. Inaktivoitu hiiva ei aloita käymistä.

Nauti hiivahiutaleet sellaisenaan tai viilin, jogurtin, puuron, smoothien tai esim. salaatin joukossa.

Paahteisen juustoisen makuiset hiivahiutaleet sopivat myös mausteeksi ja aromivahventeeksi ruuanlaittoon.

Tuotetunnus (SKU): 100594 Osastot: , , , , ,

Kuvaus

Luonnollinen ja maukas B-vitamiinilähde

Rikas Oluthiiva valmistetaan Saccharomyces cerevisae ?hiivasta. Ravintorikkaassa melassiliuoksessa kasvatetun hiivan maku on pehmeä, eikä siinä ole perinteisille oluthiivoille tyypillistä karvautta.

Hiivan hellä kuivaus ja inaktivointi säilyttävät ravintoarvon mahdollisimman rikkaana. Inaktivoitu hiiva ei toimi leivinhiivana eikä aloita käymistä.

Myös lemmikeille

Rikas Oluthiiva sopii luonnolliseksi B-vitamiinien lähteeksi myös lemmikeille.

Annostus koirille:

 • pienet koirat (<10 kg); 1 rkl / vrk
 • suuret koirat (>10 kg); 2 rkl / vrk

Käyttötarkoitus

 • Erityisen rikas luonnollisten B-vitamiinien lähde
 • Runsaasti arvokasta proteiinia
 • Piristeeksi päivään
 • Kasvisruokavalion täydentämiseen
 • Toimii myös luonnollisena aromivahventeena ruuanlaitossa

Rikas Oluthiiva sisältää erityisen runsaasti luonnollisia B-vitamiineja; B1, B2, B3, B5, B6, B7 ja B12 sekä foolihappo. Se on lisäksi hyvä proteiinien ja sinkin lähde.

Oluthiivahiutaleilla on helppo lisätä B-vitamiinien saantia. Paahteisen juustoisen makuiset hiivahiutaleet sopivat myös mausteeksi ja aromivahventeeksi ruuanlaittoon.

Kenelle

 • Tiukkaa kasvisruokavaliota noudattaville
 • Kuntoilijoille ja urheilijoille
 • Piristystä kaipaaville
 • Kotikokeille
 • Sopii myös koirille!

Terveysväittämät / Kliininen näyttö

Rikas Oluthiivahiutaleiden sisältämä

B1-vitamiini (tiamiini) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, psykologisia toimintoja, sydämen toimintaa.
B2-vitamiini (riboflaviini) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina, punasolujen pysymistä normaalina, näön pysymistä normaalina, raudan aineenvaihduntaa, solujen suojaamista hapettumisstressiltä sekä vähentää väsymystä ja uupumusta.
B3-vitamiini (niasiini) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, psykologisia toimintoja, limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
B5-vitamiini (pantoteenihappo) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, D-vitamiinin synteesiä, henkistä suorituskykyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
B6-vitamiini edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, proteiini- ja glykogeeniaineenvaihduntaa, homokysteiinin aineenvaihduntaa, kysteiinin synteesiä, psykologisia toimintoja, punasolujen muodostumista, vastustuskykyä, hormonitoiminnan säätelyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
B7-vitamiini (biotiini) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa,
hermoston toimintaa, makroravintoaineiden aineenvaihduntaa,
psykologisia toimintoja sekä hiusten, limakalvojen ja ihon pysymistä
normaalina.
B12-vitamiini edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, homokysteiinin aineenvaihduntaa, psykologisia toimintoja, punasolujen muodostumista, vastustuskykyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
Foolihappo edistää normaalia: raskauden aikaista kudosten kasvua, aminohapposynteesiä, veren muodostumista, homokysteiinin aineenvaihduntaa, psykologisia toimintoja, vastustuskykyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Sinkin terveysvaikutukset löytyvät kohdasta Kelasin Sinkki.

Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa

Ravintoarvo 4 g (1 rkl)
Energiaa 15,6 kcal
Rasvaa 0,2 g
Hiilihydraatteja, josta 1,5 g
– ravintokuitua 0,9 g
Proteiinia 2,0 g
B-vitamiineja:
– B1 1,8 mg 164 %*
– B2 0,7 mg 50 %*
– B3 13,6 mg 85 %*
– B5 5,6 mg 93 %*
– B6 1,4 mg 100 %*
– B7 7,8 mcg 16 %*
– B12 1,8 mcg 72 %*
– foolihappoa 176 mcg 88 %*
Hivenaineet:
– magnesium 5,2 mg 1,4 %*
– kalsium 3,7 mg 0,5 %*
– sinkki 4,8 mg 48 %*
– rauta 0,2 mg 1,4 %*

* Osuus päivän saantisuosituksesta

Annostusohje 4 g (1 ruokalusikallinen) päivässä.

Nauti hiivahiutaleet sellaisenaan tai viilin, jogurtin, puuron tai esim. salaatin joukkoon ripoteltuna. Sopii myös piristävän smoothien valmistukseen.

Hiivahiutaleet sopivat myös mausteeksi ja arominvahventeeksi keittoihin ja kastikkeisiin. Lisää hiivahiutaleet lämpimiin ruokiin vasta hetkeä ennen ruokailua, jolloin niiden ravintoarvo säilyy parhaiten. Vältä voimakasta kuumennusta.

Käyttörajoitukset
Rikas Oluthiiva ei sisällä hiivaongelmien yleisintä aiheuttajaa, Candida albicans -hiivaa. Hiivahiutaleet on käsitelty siten, että ne eivät ala kasvaa ruuansulatuskanavassa.
Kaiken varmuuden vuoksi Rikas Oluthiiva -oluthiivahiutaleita ei kuitenkaan suositella nautittavaksi akuuttien hiivaongelmien aikana.

Tuotteen ainesosat ja säilytys
100 % oluthiivahiutale
Ei sisällä sokeria, gluteenia, väriaineita eikä eläinperäisiä aineosia.
Säilytä tuote huoneenlämmössä kosteudelta ja valolta suojattuna.