Ale!

Gynolacta, 8 emätintablettia (Vitabalans)

9,99 

20 varastossa

 

Vitabalans Gynolacta on luonnollinen maitohappovalmiste, joka palauttaa ja ylläpitää emättimen luonnollista pH-tasapainoa ja se on tarkoitettu bakteerivaginoosin hoitoon ja ehkäisyyn.

P.e. PVM. 05/2027

Kuvaus

Emättimessä on luonnostaan hapan ympäristö, jota kuvaa matala pH-arvo. Happamuuden aiheuttaa maitohappo, jota emättimen maitohappobakteerit tuottavat. Hapan ympäristö suojaa emätintä hilliten emättimen muiden bakteereiden ja hiivan liikakasvua sekä estäen taudinaiheuttajabakteereiden kasvua.

Bakteerivaginoosi ja epämiellyttävä vuoto
Emättimen happamuus vähenee, jos maitohappobakteerimäärä laskee. Se aiheuttaa muiden bakteereiden liikakasvua ja johtaa bakteeritasapainon häiriöön eli bakteerivaginoosiin. Tavallisin oire on normaalia runsaampi, epämiellyttävän hajuinen valkovuoto, joka on maitomaista ja harmahtavaa. Häiriöön ei yleensä liity tulehdusta. Bakteeritasapainon häiriö ja siitä johtuvat oireet ovat yleisiä kaikenikäisillä naisilla. Altistavia tekijöitä ovat muun muassa kuukautiset, yhdyntä, antibioottikuuri tai raskaus.

Hiivasienen aiheuttaman hiivatulehduksen oireita ovat voimakas kutina, kirvely ja polttelu. Valkovuoto on paksua, kokkareista ja hajutonta. Hiivatulehdus hoidetaan lääkkeellä. Lääkehoidosta huolimatta hiiva uusiutuu monella naisella muutaman kuukauden kuluessa lääkehoidon päättymisestä.

Luonnollinen maitohappo vahvistaa ja palauttaa emättimen happamuuden, mikä ylläpitää emättimen normaalia bakteerikasvustoa ja ennaltaehkäisee bakteeritasapainon häiriöitä.

Gynolacta on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

 

HUOMIOITAVAA:

BAKTEERIVAGINOOSI

Maitohappobakteerien määrän laskiessa emättimessä, sen happamuus vähenee. Tällöin muut bakteerit pääsevät kasvamaan liiaksi ja johtaa emättimen bakteeritasapainon häiriöön, jota kutsutaan bakteerivaginoosiksi.

Yleisin bakteerivaginoosin oire on runsaantunut, epämielyttävän hajuinen valkovuoto, joka on koostumukseltaan maitomaista ja väriltään harmahtavaa. Tällöin ei kyse ole yleensä tulehduksesta.

Vaiva ja sen oireet ovat yleisiä kaikilla naisilla, mutta erityisen altistavia tekijöitä ovat kuukautiset, yhdyntä, antibioottikuuri sekä raskaus.

HIIVASIENI

Bakteerivaginoosiin ei itsessään liity tulehdus, kuten hiivasieni, eli hiivatulehdus. Hiivassa oireina ovat voimakas kutina, kirvely ja polttelu. Valkosuvoto on tällöin paksua, kokkareista ja hajutonta. Hiivatulehdus hoidetaan lääkkeellä. Epäillessäsi hiivatulehdusta bakteerivaginoosin sijaan, otathan yhteyttä lääkäriin.

 

KÄYTTÖ

Bakteerivaginoosin hoitoon: 1 emätintabletti iltaisin syvälle emättimeen 7 vrk:n ajan.
Bakteerivaginoosin ehkäisyyn: 1 emätintabletti syvälle emättimeen iltaisin 3 vrk ajan tarvittaessa.

Tustustu pakkauselosteeseen ennen käyttöä. Sopii myös raskauden ja imetyksen aikana.
Jos oireet pahenevat tai jatkuvat 7:nnen päivän jälkeen, ota yhteys lääkäriin.

KOOSTUMUS

1 emätintabletti sisältää:
maitohappoa 50 mg

Muut aineet: kalsiumlaktaatti, laktoosi, hydroksipropyylimetyyliselluloosa, talkki, magnesiumstearaatti.

PAKKAUSKOKO

8 tablettia

Valmistusmaa Suomi