Unital Melatoniini Long Night 1,9 mg, 30 tabl. (Vitabalans)

7,90 

Varasto loppu

Unital Long Night vahva melatoniini

Unital melatoniini vahva imeskelytabletti helpottaa nukahtamaan ja lievittää aikaeron yksilöllisiä vaikutuksia. Unitalin nauttiminen ei muuta unen rakennetta eikä aiheuta aamuväsymystä tai uneliaisuutta.

Unital Melatoniini Long Night 1,9 mg vapauttaa melatoniinia tasaisesti 4 tunnin ajan: ensimmäisen tunnin aikana 67 %, toisen tunnin jälkeen 88 %, neljän tunnin jälkeen kaikkiaan 100 %.

Pitkävaikutteisuus simuloi luontaisen melatoniinin erittymistä ja turvaa melatoniinin vaikutuksen pitkälle yöhön.

Sopii nukahtamiseen ja parantamaan unen laatua.

Pitkävaikutteinen tabletti tulee ottaa klo 20-22.

Tuotetunnus (SKU): 103492 Osastot: , ,

Kuvaus

VAHVA MELATONIINI-IMESKELYTABLETTI

HELPOTTAA NUKAHTAMISTA, LIEVITTÄÄ AIKAERON RASITUKSIA

Melatoniini (yöhormoni) on uni-valverytmin säätelyyn osallistuva hormoni, jota erittyy pääasiallisesti aivojen käpylisäkkeestä. Melatoniinin erittyminen on vähäistä päiväaikaan, eritys lisääntyy illalla, nousee huippuunsa yöllä klo 02-04 ja vähenee aamua kohti. Eritys vaihtelee ikäkausittain: vauvoilla ja lapsilla öinen melatoniinin eritys on erittäin runsasta, mutta eritys tasaantuu jo murrosiässä. Aikuisiällä melatoniinin tuoton rytmi säilyy, mutta sen yöaikainen pitoisuus laskee edelleen, ja iäkkäillä yön ja päivän melatoniinipitoisuuksissa ei ole enää eroa. Yksilölliset erot melatoniinin erityksessä ovat kuitenkin suuret kaikkina ikäkausina.

Melatoniini auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa.

Melatoniini laskee kehon lämpötilaa ja vireystasoa sekä saa aikaan nukahtamista edeltävän väsyneen valvetilan, mitkä ovat otollisia nukahtamiselle.  Suun kautta otettu melatoniini helpottaa nukahtamista, jos nukahtamisen esteenä ei ole mikään fyysinen tai psyykkinen syy. Myös iäkkäillä melatoniini auttaa nukahtamaan varsinkin, jos kehon oma melatoniinin tuotto on vähäistä.

Melatoniini auttaa lievittämään aikaeron yksilöllisiä vaikutuksia.

Aikaerorasitus syntyy elimistön sisäisen kellon häiriintyessä, kun lennetään vähintään neljän aikavyöhykkeen yli.  Aikaerorasituksen aiheuttamia tavallisia tuntemuksia ovat mm. väsymys, ärtyneisyys, keskittymisvaikeudet, muistamattomuus, uupumus ja ruokahalun puute. Itään päin lentäminen rasittaa pitempään kuin länteen päin mentäessä. Melatoniinin nauttiminen muutaman päivän ajan lennon jälkeen lievittää rasitusta ja palauttaa elimistön sisäisen rytmin.

KOOSTUMUS

Vuorokausiannos 1 imeskelytabl. sisältää:
melatoniinia 1,9 mg

ERITYISTÄ

Imeskelytabletti on makeutettu ksylitolilla, makuna raikas spearmint. Anna tabletin sulaa hitaasti suussa. Tabletin voi myös niellä.

Melatoniinin vaikutukselle on olennaista sen täsmällinen ajoitus. Annos kannattaa ottaa aina samaan aikaan illalla. Ruoka heikentää melatoniinin imeytymistä, ota Unital Strong 1,9 mg -imeskelytabletti pari tuntia ruokailun jälkeen.

Ei lapsille, eikä raskaana oleville eikä imettäville.

Ei sisällä laktoosia, sokeria, gluteenia eikä eläinperäisiä ainesosia.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

ANNOSTUS

Nukahtamiseen:

Aikuisille 1 tabletti illalla lähellä nukkumaanmenoa.

Aikaeron rasitukseen:

Aikuisille 1 tabletti nukkumaanmenoaikaa ensimmäisenä matkapäivänä ja muutamana seuraavana päivänä matkakohteeseen saapumisen jälkeen.

 

Annostus: Aikuisille 1 tabletti.

PAKKAUSKOKO
30 ja 60 tablettia