Ale!

Bioteekin Omivegan Rauta 25 mg, 60 kaps.

9,90 

12 varastossa

OmniVegan Rauta -valmisteen rauta on ferrobisglysinaattina, joka on orgaaninen aminohappokelaattiyhdiste. Tässä muodossa rauta on heti imeytymiskelpoisessa muodossa eikä se aiheuta sivuvaikutuksia. C-vitamiini saadaan Acerolahedelmästä (luomulaatuisia). Vegaaninen, The Vegan Societyn hyväksymä valmiste.

P.e. PVM. 30.11.2024.

Tuotetunnus (SKU): 102077-1 Osastot: , ,

Kuvaus

SUUNNITELTU VEGAANIRUOKAVALION TUEKSI

Rauta on vanhin tunnettu hivenaine. Elimistön raudasta suurin osa on hemoglobiinissa, missä se osallistuu hapen kuljetukseen. Noin kolmasosa elimistön raudasta on varastoituneena pernassa, maksassa ja luuytimessä. Miehillä, nuorilla tytöillä ja vaihdevuodet ohittaneilla naisilla raudan saannin suositus on 9 mg/vrk. Kuukautisten takia naisten raudantarve on suurempi murrosiästä vaihdevuosi-ikään saakka. Vaikeassa raudanpuutteessa veren hemoglobiini vähenee, eli kehittyy anemia. Lievempi raudan puute voidaan todeta varastoraudan niukkuutena mittaamalla ferritiinipitoisuus veren seerumista. OmniVegan Rauta -valmisteen rauta on ferrobisglysinaattina, joka on orgaaninen aminohappokelaattiyhdiste. Tässä muodossa rauta on heti imeytymiskelpoisessa muodossa eikä se aiheuta sivuvaikutuksia. C-vitamiini saadaan Acerolahedelmästä (luomulaatuisia). Vegaaninen, The Vegan Societyn hyväksymä valmiste.
Annostus:
1 kapseli päivässä
Sopivuus erityisruokavalioihin:
Valmistuksessa ei ole käytetty maitoa, viljaa tai soijaa. Valmistettu tehtaassa, jossa käsitellään myös muita elintarvikeraaka-aineita. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Vegaaninen. Gluteeniton, laktoositon, maidoton, liivatteeton.
Käyttörajoitukset:
Raudan ylikuormitus elimistössä, esim. hemokromatoosi (synnynnäinen raudan imeytymishäiriö) tai hemosideroosi (perinnöllinen sairaus, jossa tapahtuu raudan liiallista imeytymistä suolistosta ja sen kertymistä kudoksiin). Yliherkkyys raudalle tai muille valmisteen ainesosille. Ravintolisä: Ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville.
Pakkauskoko:
60 kapselia
1 kaps.
Rauta 25 mg (179 %*)
C-vitamiini 40 mg (50 %*)

*osuus vuorokautisen saannin vertailuarvosta

C-vitamiini (Acerola/Malpighia glabra (punicifolia))
Rauta (rautabisglysinaatti, Ferrochel®)
Täyteaineet (riisiuute ja riisikuitu)
Hydroksipropyylimetyyliselluloosa (kapseli)