ALE 21 %
  • Unital Strong Melatoniini 1,9 mg
Vitabalans Oy

Unital Strong Melatoniini 1,9 mg 60 tabl.

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5
Hinta: 7,50 € 9,50 €
Määrä: kpl

Unital Strong 1,9 mg

Melatoniini (yöhormoni) on uni-valverytmin säätelyyn osallistuva hormoni, jota erittyy valon määrän vähetessä pääasiallisesti aivojen käpylisäkkeestä. Melatoniinin erittyminen on vähäistä päiväaikaan, eritys lisääntyy illalla, nousee huippuunsa yöllä klo 02-04 ja vähenee aamua kohti. Eritys vaihtelee ikäkausittain: vauvoilla ja lapsilla öinen melatoniinin eritys on erittäin runsasta, mutta eritys tasaantuu jo murrosiässä. Aikuisiällä melatoniinin tuoton rytmi säilyy, mutta sen yöaikainen pitoisuus laskee edelleen, ja iäkkäillä yön ja päivän melatoniinipitoisuuksissa ei ole enää eroa. Yksilölliset erot melatoniinin erityksessä ovat kuitenkin suuret kaikkina ikäkausina.

Melatoniini auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa
Melatoniini laskee kehon lämpötilaa ja vireystasoa sekä saa aikaan nukahtamista edeltävän väsyneen valvetilan, mikä on otollista nukahtamiselle. Imeskelytabletin melatoniini imeytyy nopeasti suun limakalvolta ja helpottaa nukahtamista.

Melatoniini auttaa lievittämään aikaeron yksilöllisiä vaikutuksia
Aikaerorasitus syntyy elimistön sisäisen kellon häiriintyessä, kun lennetään vähintään neljän aikavyöhykkeen yli.  Aikaerorasituksen aiheuttamia tavallisia tuntemuksia ovat mm. väsymys, ärtyneisyys, keskittymisvaikeudet, muistamattomuus, uupumus ja ruokahalun puute. Itään päin lentäminen rasittaa pitempään kuin länteen päin mentäessä. Melatoniinin nauttiminen muutaman päivän ajan lennon jälkeen lievittää rasitusta ja palauttaa elimistön sisäisen rytmin.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

www.unital.fi

Käyttö

Unital Strong on ksylitolitabletti, imeskele tablettia hitaasti ja anna sen sulaa hitaasti suussa niin melatoniini imeytyy suun limakalvolta. Melatoniinin vaikutukselle on olennaista sen täsmällinen ajoitus. Annos kannattaa ottaa aina samaan aikaan illalla.

Annostus

Nukahtamiseen:
Aikuisille 1 tabletti illalla lähellä nukkumaanmenoa.

Aikaeron rasitukseen:
Aikuisille 1 tabletti nukkumaanmenoaikaan ensimmäisenä matkapäivänä ja muutamana seuraavana päivänä matkakohteeseen saapumisen jälkeen.

Ei lapsille, eikä raskaana oleville eikä imettäville. Tutustu pakkausselosteeseen.

Koostumus

Vuorokausiannos 1 imeskelytabl. sisältää
• melatoniinia 1,9 mg

Ainesosat
Makeutusaine (ksylitoli), pintakäsittelyaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), melatoniini, aromi (spearmint).

Ingredienser
Sötningsmedel (xylitol), ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), melatonin, arom (spearmint).

Pakkauskoot

30 ja 60 tablettia

Valmistusmaa Suomi

Arvostele tämä tuote

Tälle tuottelle ei ole vielä annettu arvosteluita.