Möller

Möller-tuotteet ovat sisältäneet omega-3-rasvahappoja jo 150 vuotta. Vasta viime aikoina kiinnostus näitä elintärkeitä ravintoaineita kohtaan on kasvanut huimasti. Niinpä on hyvä tietää, että hyvillä ja huonoilla omega-3-tuotteilla on suuri ero.

Omega-3-rasvahappojen myönteisistä terveysvaikutuksista on tehty tuhansia tieteellisiä, riippumattomia tutkimuksia. Omega-3:n hyöty mm. sydämelle, aivoille ja näkökyvylle on kiistatta todistettu näissä tutkimuksissa.

Omega-kolmoset nousivat esiin 1970-luvulla, kun tieto eskimoiden omega-3-rasvahappoja runsaasti sisältävästä ruokavaliosta ja vähäisestä sydäntautikuolleisuudesta levisi tiedemaailmaan. Omega-3-rasvahappoihin kuuluvat rasvaisesta kalasta saatavat DHA ja EPA sekä kasvikunnan tuotteista saatava ALA. Useimmat terveysvaikutukset on tutkimuksissa nähty tulevan nimenomaan merellisten EPA:n ja DHA:n kautta. Noin 15 000 tieteellistä artikkelia osoittaa kalaöljyn olevan tehokas omega-3-rasvahappojen lähde.

Elimistö kykenee hyödyntämään merelliset omega-3-rasvahapot jopa 100 kertaa tehokkaammin kuin kasviperäiset, sillä elimistö ei pysty tehokkaasti muuttamaan kasvikunnan ALA:a merellisiksi EPA:ksi ja DHA:ksi. Tutustu myös Möller sivuihin.

Järjestys: